Om Verdensbiblioteket

Vi tilbyder online læsning af e-bøger og lydbøger samt streaming af film. Du kan også finde en stor samling bøger, du kan reservere og låne på biblioteket. Vi udbyder e-bøger og lydbøger, takket være projektstøtte fra Nordisk Ministerråd. Læs om projektet her.

 

Sprogene på Verdensbiblioteket

Vi køber film og bøger på mange sprog, og det gør vi for at flest mulige sproglige minoriteter i Danmark kan få gavn af Verdensbiblioteket. Sprogtilbuddet revideres årligt ud fra statistik, efterspørgsel og tilgængelige digitale rettigheder. Ydermere skal Verdensbiblioteket understøtte Folkebibliotekernes fremmedsprogede tilbud, og derfor tilgængeliggør vi på de sprog, der er sværest for Folkebibliotekerne at tilbyde deres brugere. 

Derfor vil du opleve, at der er begrænset udbud af film og bøger på nogle sprog, men mange på andre. 

 

Fri og ubegrænset adgang

Du kan streame alle film på Verdensbiblioteket - der er ingen begrænsninger for, hvor meget du må afspille på sitet. Alle, som bor i Danmark, har adgang til Verdensbiblioteket og alt hvad du skal bruge er en internetforbindelse og et låner-kort (bibliotekslogin) til biblioteket.

 

Hvordan får jeg adgang?

For at få adgang, skal du logge ind ved hjælp af Nem-ID eller bibliotekslogin. Bibliotekslogin er dit CPR-nummer og den kode, som du bruger, når du låner bøger på et bibliotek i Danmark. 

Klik her for at få hjælp til at logge ind på Verdensbiblioteket.

 

Hvem driver Verdensbiblioteket?

Verdensbiblioteket drives af Det Kgl. Biblioteks BiblioteksCenter for Integration. Det Kgl. Bibliotek understøtter folkebibliotekernes betjening af sproglige minoriteter, og i den forbindelse driver vi Verdensbiblioteket. Med andre ord, er Verdensbibliotekets formål at stille bøger og film til rådighed for sproglige minoriteter. 

Har du spørgsmål eller kommentarer til Verdensbibliotekets redaktion, kan du kontakte os på redaktionen@verdensbiblioteket.dk

 

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer til Verdensbiblioteket, kan du kontakte os på email-adressen redaktionen@verdensbiblioteket.dk.

Besøg også Det Kgl. Bibliotek, BiblioteksCenter for Integrations hjemmeside for mere information om organisationen bag Verdensbiblioteket. Her kan du også få information om vores øvrige services, bl.a. depotudlån til biblioteker.

Tak fordi du besøgte Verdensbiblioteket.