Om Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket er et nationalt tilbud fra Det Kgl. Bibliotek. Her kan du frit læse e-bøger og lydbøger og se film på en række sprog. Du kan også finde bøger, som du kan låne hjem til dit lokale bibliotek via bibliotek.dk.

Sprogene på Verdensbiblioteket

Vi fremskaffer og digitaliserer film og bøger på mange sprog, og det gør vi for at flest mulige sproglige minoriteter i Danmark kan få gavn af Verdensbiblioteket. I menuen kan du finde dit fortrukne sprog bl.a. arabisk, tyrkisk, persisk, kinesisk, kursdisk, polsk og mange flere.

Fri og ubegrænset adgang

Du kan streame alle film på Verdensbiblioteket - der er ingen begrænsninger for, hvor meget du må afspille på sitet. Alle, som bor i Danmark, har adgang til Verdensbiblioteket, og alt, hvad du skal bruge, er en internetforbindelse og et låner-kort (bibliotekslogin) til biblioteket eller NemID. Bøgerne kan lånes gratis via bibliotek.dk eller læses online - direkte på websitet.  

Hvordan får jeg adgang?

For at få adgang, skal du logge ind ved hjælp af Nem-ID eller bibliotekslogin. Bibliotekslogin er dit CPR-nummer og den kode, som du bruger, når du låner bøger på et bibliotek i Danmark. 

Klik her for at få hjælp til at logge ind på Verdensbiblioteket.

Hvem driver Verdensbiblioteket?

Verdensbiblioteket drives af Det Kgl. Biblioteks BiblioteksCenter for Integration. Det Kgl. Bibliotek understøtter folkebibliotekernes betjening af sproglige minoriteter, og i den forbindelse driver vi Verdensbiblioteket. Med andre ord, er Verdensbibliotekets formål at stille bøger og film til rådighed for sproglige minoriteter. 

Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer til Verdensbibliotekets redaktion, kan du kontakte os på redaktionen@verdensbiblioteket.dk