Lån tyrkiske bøger

20-11-19
Mange bruger biblioteket til at læse bøger, slappe af, søge på computeren eller printe papirer ud. Men vidste du, at du på dit lokale bibliotek kan bestille bøger på tyrkisk? Måske har de allerede nogle stående på hylderne, som du kan låne.
Bibliotek - Verdensbibliotek

I Danmark er der 98 biblioteker - og det er meget få - der har medarbejdere, som kan tale og læse tyrkisk. Derfor har man i mange år haft BiblioteksCenter for Integration, som køber tyrkiske bøger og film og sender ud til landets biblioteker. Alle biblioteker i Danmark kan bestille tyrkiske bøger til deres lånere. Har du eksempelvis fundet bøger af Orhan Pamuk, børnebøger eller kogebøger her på Verdensbiblioteket, som du gerne vil låne hjem, så kan bibliotekaren på dit bibliotek hjælpe og bestille bøgerne til dig.

BiblioteksCenter for Integration
BiblioteksCenter for Integration er en del af Det Kgl. Bibliotek. Medarbejderne har forskellige sproglige kompetencer og køber hvert år bøger, musik og film på mere end 20 sprog. Materialerne sendes ud til bibliotekerne flere gange om året, så der jævnligt kommer nyt på hylderne.
Alt, hvad der købes ind, kan du låne på dit bibliotek. Hvis det ikke er på hylden, kan det bestilles. Man kan enten bestille selv på www.bibliotek.dk, eller man kan spørge bibliotekaren.

Verdensbiblioteket – bliv inspireret
Nogle gange kan det være godt med inspiration, og her kan du bruge denne hjemmeside - Verdensbiblioteket. Her kan du få en præsentation af tyrkisk faglitteratur, skønlitteratur og børnebøger. Hver enkelt bog er præsenteret med forsidebillede og er beskrevet på både dansk og tyrkisk. De kan nemt bestilles til afhentning på dit lokale bibliotek.

Brug biblioteket – på din måde
Uanset om du vil gå en tur på biblioteket eller bestille en bog hjemmefra, så er det op til dig, hvordan du vil bruge dit bibliotek. Alle biblioteker kan hjælpe dig med at finde bøger, du vil læse, film, du vil se eller musik, du vil høre. Bibliotekerne har også mange andre tilbud - tjek på dit biblioteks hjemmeside, Facebook eller gå en tur forbi.