Til biblioteker

Verdensbiblioteket er en national service, der stilles til rådighed af Det Kgl. Biblioteks BiblioteksCenter for Integration. Alle folkebiblioteker kan frit formidle Verdensbiblioteket og lånere har ubegrænset adgang til indholdet. Det vil sige, at der hverken er udlånsloft eller tidsbegrænsning på lån, når brugerne læser bøger og ser film på Verdensbiblioteket.

 

Kort om sprog og materialer

Verdensbiblioteket har fire materialetyper:

  • Film
  • Bøger
  • E-bøger
  • Lydbøger

 

Udvalget af sprog og titler blandt disse fire materialetyper varierer og afhænger af globalt udbud og national efterspørgsel. På nogle sprog er vi meget begrænsede af udbud, så det kan være svært at matche efterspørgslen. Pt. har vi stor efterspørgsel på somali, tigrinja, polsk og rumænsk, og vi arbejder nu fokuseret på at vise polske og rumænske bøger fra BiblioteksCenter for Integration, og vi håber, at kunne forhandle digitale rettigheder også, så vi kan tilbyde e-bøger og/eller lydbøger på de føromtalte sprog.

 

Digitalt univers - også med fysiske bøger

Verdensbiblioteket har visninger af mere end 2500 fysiske bøger, der kan bestilles på bibliotek.dk. På hver enkelt bog, er der et link til bogens bestillingsside på bibliotek.dk. E-bøger og lydbøger er derimod digitale materialer, der kan lyttes/læses online efter login. Vi vil løbende udvide sortimentet og hvert år supplere op med de senest indkøbte fysiske bøger, der også er de bøger, der bruges i BiblioteksCenter for Integrations depotabonnementer til folkebibliotekerne. Depoterne kan du læse mere om på BiblioteksCenter for Integrations hjemmeside. Her kan du også læse mere om hele BiblioteksCenter for Integrations arbejde som national overbygning for folkebibliotekerne.

 

Formidling og markedsføring

Biblioteker i hele landet laver indsatser for at formidle Verdensbiblioteket til slutbrugere. Vil du også igang med formidling på dit bibliotek kan du finde markedsføringsmaterialer på BiblioteksCenter for Integrations hjemmeside. Vi står gerne til rådighed for erfaringer og sparring. Det er også muligt at bestille et oplæg for en faggruppe og/eller personalegruppe, hvis der er brug for en grundig introduktion til Verdensbiblioteket, og hvordan tjenesten kan formidles. Kontakt os direkte på redaktionen@verdensbiblioteket.dk

Formidlingskoncepter

I forbindelse med projektet Det digitale i det lokale, har Det Kgl. Bibliotek og 9 projektbiblioteker lavet 5 formidlingskoncepter, der gerne skulle gøre det nemt at igangsætte formidlingen af Verdensbiblioteket og andre digitale services lokalt. Gå til Formidlingskoncepter

 

FAQ (Under udarbejdelse)

Søgning på Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket i DDB CMS

Forholdet mellem BiblioteksCenter for Integrations samling og Verdensbibliotekets digitale univers

Aktuelle projekter